جشنواره عرقیات سنتی شوشتر؛ تجربه‌ای زنده برای گردشگران و احیای مشاغل بومی

فعال گردشگری گفت: برخی از خانواده‌های شوشتر نام فامیلی خود را از شغلی که به صورت اجدادی در آن مهارت داشتند گرفته‌اند، مانند خانواده‌های گلابگیر، عطار و نعنایی و... که از این افراد تجلیل به‌عمل آمد. این خانواده‌ها گواهی بر قدمت و اصالت این صنعت در شوشتر هستند.

دادبه سلمان، کارفرآین در حوزه گردشگری و فعال در زمینه گردشگری خوراک که در خانه تاریخی مستوفی شوشتر و همزمان با هفته جهانی گردشگری، میزبان جشنواره‌ای با محوریت عرقیات سنتی بود، در گفت‌وگو با میراث آریا از برگزاری جشنواره عرقیات سنتی شوشتر با همکاری اداره میراث‌فرهنگی شوشتر، پردیس سلمان، مدیریت خانه تاریخی مستوفی و فعالان حوزه گردشگری خبر داد.

سلمان، مدیر رستوران پردیس سلمان و از برگزارکنندگان این برنامه به ذکر جزئیاتی از این جشنواره پرداخت و گفت: در این جشنواره، فرآیند عرق‌گیری سنتی به‌صورت زنده اجرا شد تا گردشگران بتوانند از نزدیک با این صنعت دیرینه آشنا شوند. همچنین مسابقاتی برگزار شد و تولیدات نهایی به حضار ارائه گردید.

او با بیان اهداف و دستاوردهای جشنواره عرقیات سنتی شوشتر افزود: هدف اصلی ما معرفی صنایع سنتی شوشتر، تجلیل از فعالان این حوزه، و ارتباط مستقیم آنان با مردم بود. همچنین تلاش کردیم نام شوشتر را در رسانه‌ها و حافظه گردشگران برجسته کنیم.

سلمان با اشاره به اینکه در بخش دیگری از برنامه، گیاهان بومی شهر معرفی شدند و از خانواده‌هایی که در گذشته در صنعت عرق‌گیری نقش داشتند تجلیل شد، اظهار کرد: برخی از خانواده‌های شوشتر نام فامیلی خود را از شغلی که به صورت اجدادی در آن مهارت داشتند گرفته‌اند، مانند خانواده‌های گلابگیر، عطار و نعنایی و... که از این افراد تجلیل به‌عمل آمد. این خانواده‌ها گواهی بر قدمت و اصالت این صنعت در شوشتر هستند.

این دانش آموخته گردشگری با تاکید بر صنعتی شدن فرآیند عرق‌گیری در سال‌های اخیر، از مشارکت محدود اما مؤثر فعالان سنتی در جشنواره عرقیات سنتی شوشتر خبر داد و تاکید کرد: پیش از برگزاری جشنواره، فراخوانی منتشر کردیم و خوشبختانه تعدادی از فعالان سنتی دعوت ما را پذیرفتند و در این نمایش زنده شرکت کردند.

او همچنین به تعامل سازنده با مدیریت جدید خانه مستوفی اشاره کرد و گفت: از آغاز فعالیت‌مان در این مجموعه، رویدادهای متعددی برگزار کرده‌ایم. حال با مدیریت علیرضا صدر در مدیریت خانه مستوفی، همکاری‌ها گسترش یافته و رویدادهایی مانند کارگاه پخت حلوا قبیت و دیگر جشنواره‌های فرهنگی با مشارکت ایشان اجرا شده‌اند.

دادبه سلمان در پایان نقش این‌گونه رویدادها را در توسعه گردشگری و احیای مشاغل سنتی مهم دانست و خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها نه‌تنها تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای گردشگران فراهم می‌کنند، بلکه نام شوشتر را در ذهن مخاطبان ماندگار می‌سازند و به رونق اقتصادی و فرهنگی شهر کمک می‌کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404071201195
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha